Cyprus

2024 Επενδυτικό Συνέδριο ΕΕ – Αιγύπτου

Επανερχόμαστε στο θέμααναφορικά με το προσεχές «2024Επενδυτικό ΣυνέδριοΕΕ – Αιγύπτου», το οποίο θα λάβει χώρα στο Κάιρο, στις 29 και 30 Ιουνίου 2024, για να σας ενημερώσουμε ότι,

σύμφωνα με το Εμπορικό Τμήμα της Κύπρου στο Κάιρο, οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στην αρχική πρόσκληση, μπορούν να εγγραφούν απευθείας στην πλατφόρμα www.invegyeu.com. Η πρώτη πρόσκληση στάλθηκε με σχετική εγκύκλιο στα μέλη του ΚΕΒΕ στις 29/4/2024.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι, το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi, και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von Der Leyen.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προσέλκυση ξένων και ντόπιων επενδύσεων στην Αίγυπτο και στην διερεύνηση αλλά και διευκόλυνση επενδυτικών συνεργασιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου σε κρίσμους τομείς που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στη βιωσιμότητα.

Οι Kύριοι Tομείς του Επενδυτικού Ενδιαφέροντος είναι:

  • Ενέργεια (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πετρέλαιο & φυσικό αέριο, πράσινη τεχνολογία)
  • Γεωργία και αγροτικές επιχειρήσεις
  • Φαρμακευτικός τομέας
  • Πληροφορική και τηλεπικοινωνίες (ΤΠΕ)
  • Οικονομικές και τραπεζικές υπηρεσίες
  • Ακίνητα και κατασκευές

Η συμμετοχή στο εν λόγω Συνέδριο δεν είναι δεσμευτική και η απόφαση βαρύνει αποκλειστικά την ίδια την επιχείρηση, καθώς και οποιαδήποτε σχετικά έξοδα (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή κλπ). Επισυνάπτεται η Ημερησία Διάταξη του Συνεδρίου.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας.

Στάλω Δημοσθένους Ανώτερη Λειτουργός ΚΕΒΕ | Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Προγραμμάτων Συντονίστρια Enterprise Europe Network Κύπρου Τηλ. 22889752, stalo@ccci.org.cy