Διαδικτυακό Σεμινάριο: Πώς να προσεγγίσετε την κινεζική αγορά – Ιδιαιτερότητες και Τάσεις

Σας πληροφορούμε ότι στις 24 Νοεμβρίου 2023, το Κέντρο EU SME και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Φλάνδρας, διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με σκοπό να ενημερώσουν τις ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) πώς να προσεγγίσουν την κινεζική αγορά. Στόχος της εκδήλωσης είναι να παράσχει στους νέους εξαγωγείς τις απαραίτητες γνώσεις για τη διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κίνα, με έμφαση στην εξεύρεση συνεργατών και την υπογραφή συμβάσεων.

Οι ευρωπαϊκές ΜμΕ αντιμετωπίζουν μια σημαντική ευκαιρία αλλά και μια τεράστια πρόκληση όταν σκέφτονται να εισέλθουν στην κινεζική αγορά. Η έλλειψη σημαντικών πόρων και εμπειρίας, μπορεί να καταστήσει την πλοήγηση στο περίπλοκο ρυθμιστικό και πολιτισμικό τοπίο της Κίνας ένα δύσκολο έργο. Ειδικότερα, οι τελωνειακές ρυθμίσεις, οι προϋποθέσεις πιστοποίησης και οι διαδικασίες αδειοδότησης αποτελούν συχνά εμπόδια. Η οικοδόμηση σχέσεων με Κινέζους εταίρους και η προσέλκυση του ενδιαφέροντος των πελατών μπορεί επίσης να αποδειχθούν δύσκολα.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα περιλαμβάνει πρακτικές περιπτώσεις που θα αναδεικνύουν τις πρωταρχικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές ΜμΕ επιχειρήσεις και βασικές προφυλάξεις για τον μετριασμό των πιθανών προβλημάτων.

Για να δείτε το Πρόγραμμα του σεμιναρίου και να κάνετε εγγραφή, κάντε κλικ ΕΔΩ.