Διεθνής έκθεση τροφίμων SIAL India – Αποστολή υψηλού επιπέδου του Επιτρόπου Wojciechowski στην Ινδία

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Επίτροπος Wojciechowski θα επισκεφθεί την Ινδία στις 6-12 Δεκεμβρίου 2023 συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία 70 υψηλόβαθμων εκπροσώπων ευρωπαϊκών εταιρειών/οργανώσεων, παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα. Το ταξίδι αυτό θα συνδυάσει επίσημες συναντήσεις του Επιτρόπου με τους αρμόδιους κυβερνητικούς ομολόγους και δραστηριότητες προώθησης στις οποίες θα συμμετάσχει η επιχειρηματική αντιπροσωπεία σε συνδυασμό με την παρουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διεθνή έκθεση τροφίμων SIAL India με περίπτερο της ΕΕ.

Η επίσκεψη στην Ινδία θα επικεντρωθεί στην παροχή πληροφοριών για την αγορά στον τομέα των τροφίμων και ποτών, σε δραστηριότητες μεταξύ επιχειρήσεων, καθώς και σε επισκέψεις στο λιανικό εμπόριο και σε εργοτάξια. Το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας θα προσφέρει στους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού αγροδιατροφικού τομέα μια εξαιρετική πλατφόρμα για να ανακαλύψουν την ινδική αγορά και να κάνουν άμεσες επιχειρηματικές επαφές τόσο στο Νέο Δελχί (κυρίως στη SIAL India) όσο και στη Βομβάη, με επαγγελματίες από όλη την Ινδία.

Οι επιχειρηματικοί εκπρόσωποι που θα συμμετάσχουν σε αυτή την αποστολή θα πρέπει να εκπροσωπούν ιδιαίτερα, αλλά όχι αποκλειστικά, τους τομείς του χοιρινού κρέατος και των πουλερικών, της σοκολάτας, της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των οίνων, της μπύρας και των αλκοολούχων ποτών, του ελαιόλαδου και των φυτικών ελαίων, των φρούτων και των λαχανικών, των προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη, των βασικών προϊόντων όπως τα σιτηρά, οι ελαιούχοι σπόροι και οι ζωοτροφές.

Ο Επίτροπος θα ήθελε να συμπεριλάβει στην επιχειρηματική του αντιπροσωπεία ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις παραγωγών και εταιρείες από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με ισχυρό εξαγωγικό δυναμικό, οι οποίες κατά προτίμηση δεν έχουν συμμετάσχει σε τέτοια έργα της ΕΕ στο παρελθόν.

Η τελική επιλογή των εκπροσώπων των επιχειρήσεων θα βασιστεί στην προϊοντική και γεωγραφική ισορροπία της αντιπροσωπείας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ληφθούν επίσης υπόψη η αντιπροσωπευτικότητα των υποψηφίων ενός συγκεκριμένου τομέα, η ικανότητά τους να διεξάγουν διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες και να έχουν πρόσβαση σε δύσκολες αγορές.

Οι εκπρόσωποι ανώτερου επιπέδου, τόσο από οργανώσεις παραγωγών όσο και από μεμονωμένες επιχειρήσεις, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις/εταιρείες καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έως τις 15 Ιουνίου 2023 μέσω του συνδέσμου: EUSurvey – Survey (europa.eu)

Για τυχόν πρακτικές ερωτήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: R[email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να συμμετέχετε στην αντιπροσωπεία επιχειρήσεων αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ στην Ινδία (europa.eu) πατήστε ΕΔΩ.