Δραστηριοποιείστε στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου; Λάβετε μέρος στην έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην έρευνα που διεξάγει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Increasing the Uptake of AI in Retail» (INAIR), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΥΡΩΠΗ. Ο σύνδεσμος για το ερωτηματολόγιο βρίσκεται ΕΔΩ.

Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνήσει πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο και να εντοπίσει τις ανάγκες κατάρτισης στον τομέα για την προώθηση της υιοθέτησης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν σε μια δημοσίευση που θα κυκλοφορήσει από τα πανεπιστήμια τον Ιούλιο σχετικά με τις ανάγκες δεξιοτήτων τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον συγκεκριμένο κλάδο. Με βάση αυτή την έρευνα, θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και υλικό στα πλαίσια του έργου.

Στην έκθεση της έρευνας θα γίνει αναφορά στις εταιρείες που θα συμμετάσχουν ως ένδειξη επιβράβευσης. Η Έκθεση θα δημοσιευτεί σε πολλές πλατφόρμες (π.χ. η πύλη Open Research Europe της ΕΕ, το ανοιχτό αποθετήριο της Υποδομής Ανοικτής Πρόσβασης για Έρευνα στην Ευρώπη και τη πλατφόρμα της ΕΕ CORDIS) και θα προωθηθεί εκτενώς από την κοινοπραξία του έργου μέσω διαφόρων καναλιών. Όπως, εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό για την Υγεία και τον Ψηφιακό τομέα (HaDEA) και την επίσημη πύλη του έργου, δελτία τύπου στα εθνικά μέσα ενημέρωσης των εμπλεκόμενων χωρών, ενημερωτικά δελτία συνεργατών, παρουσιάσεις σε διαδικτυακές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την κοινοπραξία και συνέδρια τρίτων και εκστρατείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρηματοδοτούνται.

Ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση. Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22889749/52/69, E-mail: eency@ccci.org.cy

Στάλω Δημοσθένους Ανώτερη Λειτουργός ΚΕΒΕ | Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Προγραμμάτων Συντονίστρια Enterprise Europe Network Κύπρου