Επερχόμενη Εκδήλωση: «2024 Επενδυτικό Συνέδριο ΕΕ – Αιγύπτου»

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 29 και 30 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί το “2024 Επενδυτικό Συνέδριο ΕΕ-Αιγύπτου”, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Al Manara, Νέο Κάιρο, στην Αίγυπτο.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi, και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von Der Leyen.

Το Συνέδριο στοχεύει στην προσέλκυση ξένων αλλά και ντόπιων επενδύσεων, και πιο συγκεκριμένα στην διερεύνηση και στη διευκόλυνση επενδυτικών συνεργασιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου σε κρίσιμους τομείς που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στη βιωσιμότητα.

Κύριοι Τομείς Επενδυτικού Ενδιαφέροντος:

  • Ενέργεια (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πετρέλαιο & φυσικό αέριο, πράσινη τεχνολογία)
  • Γεωργία και αγροτικές επιχειρήσεις
  • Φαρμακευτικός τομέας
  • Πληροφορική και τηλεπικοινωνίες (ΤΠΕ)
  • Οικονομικές και τραπεζικές υπηρεσίες
  • Ακίνητα και κατασκευές

Να σημειωθεί ότι, συμμετοχή στο “2024 Επενδυτικό Συνέδριο ΕΕ-Αιγύπτου” θα έχουν όσοι λάβουν επίσημη πρόσκληση απευθείας από τις αρμόδιες αρχές.

Γι’ αυτό όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο πρέπει να αποστείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση eency@ccci.org.cy μέχρι τις 7 Μαΐου 2024, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη λίστα που θα υποβληθεί στη Γενική Αρχή Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών (GAFI) της Αιγύπτου και στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Κάιρο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί αργότερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις σχετικές αιγυπτιακές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22889769/49/52.

Στάλω Δημοσθένους Ανώτερη Λειτουργός ΚΕΒΕ |  Τηλ. 22889752,  stalo@ccci.org.cy