Επιχειρηματική Αποστολή Κυκλικής Οικονομίας στην Μαλαισία και Σιγκαπούρη, 5-12 Ιουνίου 2019

Σας πληροφορούμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει Επιχειρηματική Αποστολή στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας (Circular Economy) στις 5-12 Ιουνίου 2019 στην Μαλαισία και Σιγκαπούρη με τον επικεφαλή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Daniel Calleja Crespo.

Στόχος της αποστολής είναι:

  1. Να προωθήσει την κυκλική οικονομία, την αειφόρο και χωρίς αποκλεισμούς καινοτομία και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία,
  2. Να βοηθήσει τις πράσινες επιχειρήσεις της ΕΕ και ιδιαίτερα τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) να δραστηριοποιηθούν διεθνώς εκμεταλλευόμενοι τις πράσινες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία,
  3. Να προωθήσουν τις εταιρικές σχέσεις πράσινων επιχειρήσεων σε στοχευόμενους τομείς, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις συναντήσεων με τοπικούς επιχειρηματίες.

Η αποστολή θα επικεντρωθεί σε θέματα σχετικά με:

  • Διαχείριση αποβλήτων (πλαστικά, απορρίμματα, κατασκευές, ηλεκτρονικά απόβλητα, στερεά και οικιακά απόβλητα)
  • Αειφόρος χρηματοδότηση
  • Αστικά θέματα
  • Προστασία και Διαχείριση Υδάτων

Συγκεκριμένα, η αποστολή στην Σιγκαπούρη θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Ιουνίου 2019 και θα συμπέσει με την εκδήλωση Ecosperity Week, και το Συνέδριο Innovate4Climate (I4C). Επίσης, θα διεξαχθούν κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ευρωπαϊκών και τοπικών επιχειρήσεων, για ανάπτυξη συνεργασιών και ανταλλαγής τεχνολογίας.

Στις 7 Ιουνίου η επιχειρηματική αποστολή θα ταξιδέψει στην Κουάλα Λουμπούρ όπου προγραμματίζεται συνάντηση με τις δημόσιες αρχές της Μαλαισίας στις 10-11 Ιουνίου 2019 ενώ στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για την κυκλική οικονομία στα πλαίσια του Προγράμματος Enhanced Regional EU-ASEAN Dialogue Instrument (E-READI).

Κόστος συμμετοχής στην αποστολή: Δωρεάν

Οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται με τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες καλούνται να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/CEMSingaporeMalaysia2019 μέχρι τις 30 Απριλίου 2019.

Για τυχόν απορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλ. 22889752, ή stalo@ccci.org.cy

 

Με εκτίμηση,
Στάλω Δημοσθένους Κούλεντρου
Ανώτερη Λειτουργός
Τμήμα Εκπαίδευσης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Enterprise Europe Network Cyprus
Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο