Η Ευρώπη σε μια μέρα – Ελάτε να κάνουμε μια βόλτα στην Ευρώπη!

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργανώνουν μια πλούσια και πολυεπίπεδη εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή για το κοινό για να γιορτάσει και φέτος η Κύπρος την 9η Μαΐου, η οποία έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία από τις 16:00 μέχρι της 19:00, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και θα έχει τη μορφή φεστιβάλ, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μουσική και χορό, περίπτερα καθώς και πλούσιες δραστηριότητες για παιδιά με πολλές εκπλήξεις. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία οι πολίτες να ενημερωθούν καλύτερα για όσα ευρωπαϊκά ζητήματα τους ενδιαφέρουν  όπως είναι τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρηματικών και άλλων δράσεων και οι ευκαιρίες απασχόλησης και εκπαίδευσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα στην εκδήλωση, Πρεσβείες χωρών-μελών της ΕΕ θα δίδουν υλικό σχετικά με τη χώρες τους αλλά και μια γεύση της κουζίνας τους.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network, θα συμμετάσχει με περίπτερο στην εκδήλωση, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί για μια σειρά υπηρεσιών υποστήριξης που είναι διαθέσιμες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.