Προώθηση γεωργικών προϊόντων στο Καζακστάν

Πρόσκληση για συμμετοχή στην επιχειρηματική αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει τον Επίτροπο Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Janusz Wojciechowski

Σας πληροφορούμε ότι στις 27 – 31 Μαΐου 2024, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Janusz Wojciechowski, θα πραγματοποιήσει Επιχειρηματική Αποστολή στο Καζακστάν, συνοδευόμενος από μια αντιπροσωπεία 60 περίπου υψηλόβαθμων εκπροσώπων Ευρωπαϊκών εταιρειών/οργανισμών παραγωγών του τομέα τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος θα έχει επίσημες συναντήσεις με τους αντίστοιχους κυβερνητικούς εταίρους, και θα πραγματοποιήσει δραστηριότητες προώθησης για την επιχειρηματική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Έκθεση InterFood Astana.

Η επίσκεψη στο Καζακστάν θα επικεντρωθεί στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την τοπική αγορά του τομέα τροφίμων και ποτών, σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς και σε επισκέψεις σε χώρους λιανικής πώλησης και αλλού. Το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία στους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών εταιρειών του αγροδιατροφικού τομέανα ανακαλύψουν την αγορά του Καζακστάν και να καταστήσουν άμεσες επαγγελματικές επαφές τόσο στην πόλη Αλμάτι (η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν) όσο και στην Αστάνα (πρωτεύουσα και δεύτερη σε πληθυσμό πολή).

Οι επιχειρηματικοί εκπρόσωποι που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αποστολή θα πρέπει να δραστηριοποιούνται, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, στους ακόλουθους τομείς: φρούτα, λαχανικά και τα παρασκευάσματα τους, κρασιά και απεριτίφ, παρασκευάσματα χοιρινού κρέατος και πουλερικών, γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά και παρασκευάσματα τους.

Στόχος είναι η επιχειρηματική αντιπροσωπεία να περιλαμβάνει Ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις παραγωγών και επιχειρήσεις από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με ισχυρές εξαγωγικές δυνατότητες. Η τελική επιλογή των επιχειρηματικών αντιπροσώπων θα βασιστεί στην προϊοντική και γεωγραφική ισορροπία. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ληφθεί επίσης υπόψη η καταλληλότητα των υποψηφίων στον συγκεκριμένο τομέα, η ικανότητά τους να διεξάγουν διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες και η πρόσβασή τους σε απαιτητικές αγορές.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα και πρέπει να καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής τους. Να σημειωθεί ότι μόνο ένα άτομο ανά εταιρεία/οργάνωση μπορεί να λάβει επίσημα μέρος στην επιχειρηματική αντιπροσωπεία. Άλλοι εκπρόσωποι μπορεί να συνοδεύουν την ομάδα, αλλά ενδέχεται να μην επιτραπεί η συμμετοχή τους σε ορισμένες εκδηλώσεις λόγω περιορισμού στον αριθμό των ατόμων.

Όσες Κυπριακές εταιρείες/οργανισμοί από τον αγροδιατροφικό τομέα ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή και να λάβουν μέρος στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων, έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2024 μέσω του ακόλουθου συνδέσμου EUSurvey – Survey (europa.eu).

Για οποιεσδήποτε απορίες ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν απ’ ευθείας με την αρμόδια υπηρεσίας της ΕΕ, Research Executive Agency, email: REA-AGRI-EVENTS@ec.europa.eu

Την Ανακοίνωση για την εν λόγω εκδήλωση θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης: https://agriculture.ec.europa.eu/events/agri-food-business-mission-kazakhstan-2024-05-27_en