Cyprus

Σεμινάριο: Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων – Προσεγγίζοντας την αγορά των ΗΠΑ

Παρόλο που η αγορά της Αμερικής είναι η μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά του κόσμου με τεράστιες προοπτικές, δεν αξιοποιείται στο έπακρο από τις κυπριακές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη εξωστρέφειας και υποστήριξης των Κυπριακών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, το ΚΕΒΕ, ως μέλος του δικτύου «Enterprise Europe Network», διοργανώνει σεμινάριο για την καλύτερη ενημέρωση και καθοδήγηση των Κυπριακών επιχειρήσεων με στόχο την επιτυχημένη διείσδυση τους στην Αμερικανική αγορά.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, η ώρα 15:00. 

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στις απαιτήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια τροφίμων και στις προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθήσουν όσες Κυπριακές επιχειρήσεις τροφίμων ενδιαφέρονται για εξαγωγές στην Αμερική.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα γίνει παρουσίαση της Αμερικανικής αγοράς και των καταναλωτικών χαρακτηριστικών και θα παρουσιαστούν οι νέες απαιτήσεις του Αμερικανικού νομοθετικού πλαισίου (FDA) για την ασφάλεια τροφίμων αλλά και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει η επιχείρηση προκειμένου να εγγραφεί στην λίστα των εγκεκριμένων προμηθευτών του FDA ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να δειγματίσει τα προϊόντα της, και τελικώς να ξεκινήσει εμπορικές συναλλαγές.

Θα γίνει επίσης αναφορά στην ανάγκη ασφάλισης των εμπορικών συναλλαγών  και με ποιο τρόπο το γεγονός αυτό βελτιώνει την ποιότητα της πελατειακής βάσης της επιχείρησης, συμβάλλοντας στην κερδοφόρα ανάπτυξή της και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ξαφνικής ή απροσδόκητης επισφάλειας των αγοραστών.

Την εμπειρία και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της, θα παρουσιάσει Κυπριακή start-up που δραστηριοποιείται στην εξαγωγή και προώθηση κυπριακών και ελληνικών τροφίμων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην αγορά των ΗΠΑ.

Τέλος, το σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσίαση του Προγράμματος Συγχρηματοδότησης “Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μικρές Επιχειρήσεις» από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και στην ανάπτυξη των Κυπριακών επιχειρήσεων.

Το σεμινάριο είναι εντελώς δωρεάν και δεν έχει καμία χρηματική επιβάρυνση. Για το σκοπό αυτό παρακαλώ δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Οι γλώσσες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Επισυνάπτεται έντυπο «Δήλωση Συμμετοχής». Παρακαλούμε όπως σταλεί συμπληρωμένο το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, υπόψη Μαρίας Κωνσταντίνου, στο φαξ. 22661044 ή στο E-mail: maria@ccci.org.cy

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22889749/52.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σεμινάριο: Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων – Προσεγγίζοντας την αγορά των ΗΠΑ

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, ώρα 15:00

Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Λευκωσία

15:00 Προσέλευση/ Εγγραφές
15:20 Χαιρετισμός

Κα. Στάλω Δημοσθένους, Ανώτερη Λειτουργός ΚΕΒΕ, Enterprise Europe Network Cyprus

15:30 Ανάλυση της Αμερικανικής Αγοράς & τα Χαρακτηριστικά των Καταναλωτών,
κ. Γιάννης Μοϋσόγλου, Περιφερειακός Διευθυντής (Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία) της Registrar Corp.Συμμόρφωση με το Αμερικανικό Νομοθετικό Πλαίσιο (FDA) για την ασφάλεια τροφίμων,
Ms. Coley Anderson, Director of Industry & Government Relations
16:45 Ερωτήσεις – Ανοικτή Συζήτηση 
17:00 Διάλειμμα – Καφές
17:15 Πώς η ασφάλιση πιστώσεων συμβάλλει στην επιτυχή ανάπτυξη της αγοράς,
κ. Μάκης Τζέις, Διευθύνων Σύμβουλος της Atradius HellasΑνταλλαγή εμπειριών: Η προσπάθεια Κυπριακής εταιρείας για εξαγωγή προϊόντων στην Αμερικανική αγορά κα. Κατερίνα Μπάρκα, Διευθύνων Σύμβουλος της Olive Roots

Πρόγραμμα Συγχρηματοδότησης “Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μικρές Επιχειρήσεις»
Ξένια Χρυσοστόμου, Σύμβουλος για ΜμΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)

18:15 Ερωτήσεις – Ανοικτή Συζήτηση

Με εκτίμηση,
Στάλω Δημοσθένους Κούλεντρου
Ανώτερη Λειτουργός
Τμήμα Εκπαίδευσης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Enterprise Europe Network Cyprus
Για Γενικό Γραμματέα