Έντυπο αίτησης Export Helpdesk 2023 για Εξαγωγείς κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να αιτηθούν στην Υπηρεσία Export Helpdesk (EHD) για προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στο εξωτερικό, θα πρέπει να δηλώσουν εκ νέου το ενδιαφέρον τους μέχρι 31/01/2023.

Η Υπηρεσία Export Helpdesk λειτουργεί στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλεται για περαιτέρω διείσδυση των κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών στις αγορές του εξωτερικού. Η υπηρεσία αυτή αποσκοπεί στην πιο στοχευμένη προώθηση των εγχώριων εξαγωγών μέσω των επαφών που πραγματοποιούν με εισαγωγείς τα 16 Εμπορικά Κέντρα του Υπουργείου τα οποία καλύπτουν σήμερα 44 χώρες.

Συγκεκριμένα, το Export Helpdesk καλύπτει τις ακόλουθες χώρες:

 1. Αθήνα (καλύπτει Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία)
 2. Βαρσοβία (καλύπτει Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία)
 3. Βερολίνο (καλύπτει Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Ελβετία)
 4. Βηρυτός (καλύπτει Λίβανο, Συρία)
 5. Βιέννη (καλύπτει Αυστρία, Σλοβακία, Τσεχία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κροατία)
 6. Κάιρο (καλύπτει Αίγυπτο, Ιορδανία)
 7. Λονδίνο (καλύπτει Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία)
 8. Νέο Δελχί (Καλύπτει Ινδία)
 9. Μόσχα (καλύπτει Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν)
 10. Ντουμπάι (καλύπτει Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Κατάρ)
 11. Νέα Υόρκη (καλύπτει ΗΠΑ, Καναδά)
 12. Παρίσι (καλύπτει Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία)
 13. Πεκίνο (καλύπτει Κίνα)
 14. Τελ Αβίβ (καλύπτει Ισραήλ, Παλαιστίνη)
 15. Τεχεράνη (καλύπτει Ιράν, Πακιστάν)
 16. Τόκιο (Καλύπτει Ιαπωνία)

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πριν αποταθούν στο Export Helpdesk συνίσταται να προβούν σε προκαταρτική μελέτη όσον αφορά τις προοπτικές εξαγωγής των προϊόντων και υπηρεσιών τους σε σχέση με την ετοιμότητα τους για εξαγωγή.

Για χώρες που δεν καλύπτονται από τα Εμπορικά Κέντρα (ΕΚ) οι λειτουργοί του EHD αποστέλλουν στοιχεία δυνητικών εισαγωγέων για ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες για ορισμένες χώρες που καλύπτονται από τις βάσεις δεδομένων που διαθέτει.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο Εμπορικός μας Σύμβουλος στην Κίνα ζητά από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους στη χώρα αυτή όπως διαθέτουν το προφίλ για την εταιρεία και τα προϊόντα τους στα Κινέζικα και όπως αποστείλουν δείγματα στο EΚ για να τα προωθήσει σε δυνητικούς εισαγωγείς.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενες κυπριακές εταιρείες μπορούν να αποταθούν στο Export Helpdesk στο τηλέφωνο 22867118/209/155, να συμπληρώσουν τα πιο κάτω έντυπα και να τα αποστείλουν ηλεκτρονικά στις ακόλουθες διευθύνσεις: epitsillidou@meci.gov.cy, lkarkoti@meci.gov.cy και akaramanis@meci.gov.cy.

Επιπρόσθετα, προγραμματίζεται σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων τα οποία θα παρέχουν στους συμμετέχοντες συνολική ενημέρωση για τη δραστηριοποίησή τους σε ξένες αγορές. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να επιλέξετε τις χώρες που σας ενδιαφέρουν και να ενημερώσετε τους υπεύθυνους λειτουργούς στις πιο πάνω διευθύνσεις.

 • Ηνωμένες Πολιτείες
 • Ηνωμένο Βασίλειο
 • Γερμανία
 • Ισραήλ
 • Ιαπωνία
 • Κίνα

Tο Έντυπο της Αίτησης θα το βρείτε ΕΔΩ και την Υπεύθυνη Δήλωση ΕΔΩ.